ОГОЛОШЕННЯ 

для  студентів

Криворізького технічного коледжу НМетАУ

 

Про «Карту криворіжця»

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.1999 №541 «Про затвердження Порядку надання пільгового проїзду учням закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентам (курсантам невійськових) закладів фахової передвищої та вищої освіти у міському і приміському пасажирському транспорті, міжміському автомобільному пасажирському та залізничному транспорті територією України» (зі змінами) передбачено для студентів (учнів) пільговий проїзд у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України в розмірі половини вартості квитка. Жодних інших документів, що регламентують безкоштовний проїзд учнів закладів професійно-технічної освіти немає, тому в м. Кривий Ріг вартість проїзду для них складає 1,25 грн. в комунальному електротранспорті (тролейбус, трамвай та  швидкісний трамвай) та 2,00 грн. у комунальних автобусах.

З 01.09.2020 за ініціативи Криворізького міського голови Юрія Вілкула, студентам (учням) закладів вищої, фахової передвищої та професійно-технічної освіти введено безкоштовний проїзд на підставі «Картки криворіжця» (з березня по вересень тимчасовою підставою для безкоштовного проїзду був студентський (учнівський) квиток).

До лютого 2021 року виготовлення «Картки криворіжця» студентам (учням закладів ПТО) було платним і студент (учень) замовляв її виготовлення самостійно.

На підставі рішення виконкому Криворізької міської ради 10.02.2021 №58 «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 18.09.2019 №425 «Про затвердження Положення про багатофункціональну електронну «Картку криворіжця», Порядку її видачі, обігу та припинення дії, Положення про реєстр її утримувачів», особам, які здобувають професійну (професійно-технічну), фахову передвищу чи вищу освіту в закладах освіти міста за денною формою видається на безоплатній основі коштом бюджету Криворізької міської територіальної громади.

На підставі пункту 1.2.3. Порядку видачі, обігу та припинення дії багатофункціональної електронної «Картки криворіжця», особи, які здобувають професійну (професійно-технічну), фахову передвищу чи вищу освіту в закладах освіти міста за денною формою навчання подають анкету-заяву до Комунального підприємства «Центр електронних платежів» Криворізької міської ради, за переліком документів, передбаченим пунктом 1.4. положення (паспорт громадянина України з відомостями про реєстрацію місця проживання (у разі наявності паспорта у формі ID-картки, надається довідка про реєстрацію місця проживання або місця перебування), довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків).

Якщо вищезазначені особи не зареєстровані (не обліковані) у Кривому Розі, «Картка криворіжця» видається на платній основі.

Детально з рішенням можна ознайомитись на офіційному вебсайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету за посиланням: https://so.kr.gov.ua/ua/treezas_so/pg/5105977777_d2/.

Враховуючи вищезазначене, особи, які здобувають професійну (професійно-технічну), фахову передвищу та вищу освіту в закладах освіти міста за денною формою навчання самостійно замовляють «Картку Криворіжця» звернувшись до
–                   Комунального підприємства «Центр електронних платежів» у приміщенні Центру надання адміністративних послуг «Віза», площа Молодіжна,1;
  • Районних центрів прийому громадян:
Тернівський район

вулиця Короленка, 1а

Інгулецький район

проспект Перемоги, 45

Довгинцівський район

вулиця Дніпровське шосе, 16

Саксаганський район

вулиця Володимира Великого, 32

 

Особи пільгових категорій, місце проживання яких зареєстровано (обліковано) у місті Кривому Розі (у тому числі внутрішньо переміщеним особам), можуть подати анкету-заяву до департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради й управління праці та соціального захисту населення виконкому районної в місті ради за місцем реєстрації.

Виготовлення «Картки криворіжця» є добровільною справою.

Відсутність «Картки криворіжця» у студента (учня) позбавляє його права на безкоштовний проїзд, але не позбавляє його права на 50% вартості проїзду, на підставі студентського (учнівського) квитка.

З 01.05.2021 тільки «Карта криворіжця» буде підставою для безоплатного проїзду в міському комунальному транспорті.

Про «Карту криворіжця» для  студентів