Студенти спеціальності «Хімічні технології та інженерія прийняли участь в конкурсі науково-дослідницьких робіт «Єдність в розмаїтті».

Студентка групи ХТІ-2019 1/9 Барченко В.О. презентувала роботу «Інтенсифікація виробництва та енергозбереження» – посіла друге місце. Керівник – Сімонова Г.Ф. – викладач вищої категорії, викладач-методист.

У процесі розвитку виробництва щорічно викидаються мільйони тонн різних твердих і газоподібних відходів; водойми забруднюють стічними водами. Середовище, в якому перебуває людина, в найбільших масштабах «забруднюється» шумом, пилом, паром, відходами виробництв, електромагнітними полями та радіоактивними випромінюваннями. Студентка зробила пошук сучасної технології сухого гасіння коксу, яка надає можливість не тільки використовувати фізичне тепло коксу для отримання пару енергетичних параметрів, але і значно підвищити якість коксу, а також техніко – економічні показники доменного, коксохімічного виробництв; особливе значення при цьому набуває можливості рішення екологічних проблем, що мають велику перспективу в майбутньому.

Студентка групи ХТІ-2021 1/9 Степанюк С.А. вела дослідження безпеки синтетичних миючих та пральних засобів, – посіла друге місце. Керівник – Веретільник М.В. – викладач вищої категорії.

Студенти показали свідоме ставлення до навчання, логічне професійне мислення, базові знання та професійну відповідальність.

 

ХХ Регіональний конкурс науково-дослідницьких робіт «Єдність в розмаїтті»