Щороку, починаючи з 1999 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля», в третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля.

 

Свято було задумано на честь Стокгольмської конференції з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху, оскільки цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором і ідеологом всесвітнього Дня довкілля.

 

Це чудова нагода вкотре наголосити на важливості відповідального ставлення до навколишнього середовища, адже на сьогоднішній день проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро.

 

День довкілля дозволяє нам ще раз проаналізувати своє ставлення до навколишнього середовища і замислитися над власним вкладом у це.

 

Щорічно влада, громадські організації, екологи закликають українців та всіх, хто піклується про природу, взяти участь у квітневому суботнику, висадці дерев, наведенні порядку на вулицях, у парках і скверах, озелененні територій, збиранні сміття

 

Колектив Криворізького технічного коледжу НметАУ разом зі студентами також долучився до екологічної акції “За чисте довкілля”.

Про День довкілля